Winnaar zijn niet degene die nooit falen maar degene die nooit opgeven

12802831 500325293487507 4047491036062895245 n

Winnaar zijn niet degene die nooit falen maar degene die nooit opgeven. Gezakt voor je theorie/rij examen?Gezakt voor je proefexamen of heb je een tentamen niet goed gemaakt? Dat dit is gebeurd wil nog niet zeggen dat het afgelopen is?

Ja het kan frustrerend zijn en ja je kunt het gevoel krijgen dat je misschien niet goed je best hebt gedaan maar stress niet omdat het een paar keer niet is gelukt. Als eerste moet jij de druk weghalen. Stel jezelf de volgende vraag: Wat is jouw doel? Als jij je doel hebt dan moet je op Allah vertrouwen dat Hij een wellicht een ander uitweg voor je heeft.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht.” (Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Een aantal slechte hoofdstukken in jouw leven wil nog niet zeggen dat het einde van het boek is genaderd? Als jij zeven keer zakt dan ga je voor de achtste keer. Allah wil dat jij je zelfvertrouwen versterkt door op Hem te vertrouwen en tegelijkertijd je uiterst best doet om je doelen te bereiken. Het is nog niet afgelopen zolang jij nog hoop hebt.

Ik ben zelf op de basisschool blijven zitten, op het voortgezet onderwijs 2x blijven zitten, op de middelbare beroepsonderwijs 2x blijven zitten en mijn vervolgopleiding hebt ik niet mogen afmaken door te slechte cijfers maar UITEINDELIJK wel al mijn diploma’s gehaald. Ik ben 4x voor mijn theorie rijexamen gezakt, ik ben 3x voor mijn rijexamen gezakt maar UITEINDELIJK wel mijn rijbewijs gehaald. Heb hoop want Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment