Welke excuses houden houden jou tegen?

Welke excuses houden houden jou tegen?

Ik ben te oud, ik heb geen goede opleiding, ik ben te dik, ik heb geen geld, ik heb geen ervaring, ik weet niet hoe. Hoeveel hebben ze jou betaald om al die excuses te gebruiken? Wat is de reden waarom je zoveel wilt maar niet vooruit komt? Het enige wat tussen jou en datgene wat je graag wilt zijn de excuses die jij verzint. Weet je niet dat Allah velen voorbeelden heeft gegeven van personages die niets hadden maar van alles kregen? Weet je niet dat Allah groter is dan al je excuses?

Als jij tot de winnaars wilt behoren dan moet je al je excuses aan de kant schuiven en meer op Allah beginnen te vertrouwen. Je moet geloven dat Hij in staat is om je alles te schenken wat je wilt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze arm waren en nu hebben ze genoeg. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze ernstig ziek waren en nu volledig zijn genezen. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze niets hadden en nu van alles hebben. Waarom is het anderen wel gelukt en gaat het jou niet lukken? Zoek voorbeelden van personen wie in dezelfde situatie als jou hebben gezeten en volg hun advies. Je kan ze op Youtube, boeken of in het echt vinden. Doe wat ze hebben gedaan, leer van ze en verander je leven. Allah wil dat jij Hem aanroept en dat je actie onderneemt.

Dacht je dat de verhalen in de Koran gewoon als leesvoer werden geopenbaard? Nee, Allah verteld deze waargebeurde verhalen om ons voorbeelden te geven, Hij geeft ons lessen van personages die in moeilijke situaties zaten en uiteindelijk hun doelen bereikten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9389

Add Comment