Wees voorbereid voor morgen

Wees voorbereid voor morgen

De meeste mensen staan op en laten de dag bepalen wat er op het programma staat in plaats van dat ze zelf bepalen wat op het programma van de dag staat. Ze verspillen hierdoor tijd en missen enorme kansen om alles uit het leven te halen. Ze verspillen hierdoor de mogelijkheden om hun doelen te behalen. Als jij in sha Allah je doelen wilt behalen dan moet je met lijstjes gaan werken wat je de volgende dag allemaal wilt gaan doen. Als je het noteert dan is het overzichtelijker en kan je afvinken wat je allemaal hebt behaald. Zo kom je in sha Allah dichterbij je doel.

Gedurende dag zijn er velen gunsten die je kunt verzamelen. Gunsten die voor nog meer gunsten kunnen zorgen, maar als je niet de moeite doet om deze te vinden dan ben je alleen kansen aan het verspillen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: Stop met je afvragen waarom je leven stil staat of waarom alles zo saai is. Jij kan in sha Allah zoveel dingen bereiken en zoveel positieve vooruitgang boeken maar de enige reden waarom het allemaal zo stroef gaat en waarom het maar niet lukt is omdat je niet de extra stappen zet. De avond ervoor moet je eigenlijk het programma van de volgende dag al klaar hebben staan. Natuurlijk kunnen de omstandigheden veranderen maar als je vertrouwen in Allah hebt en je aan je lijst houd dan krijg je meer voor elkaar.

Allah wil dat jij verder in het leven komt, Hij wil dat je groeit en je doelen bereikt, dus begin met een dua te doen (dit mag in je eigen woorden), zeg Bismillah en maak het lijstje voor de volgende dag. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

 

IMG-8418

Add Comment