Wees niet verdrietig

Wees niet verdrietig

Wanneer er bepaalde zaken plotseling in je leven veranderen dan is het normaal dat je verdrietig kan worden, het is normaal dat je zorgen en stress kunt hebben maar je moet het volgende onthouden: Alles wat je verloren hebt kan Allah voor je weer opbouwen, compenseren of doen vervangen door iets beters. Weet je wat je probleem is? Je probleem is dat je het nog niet ziet, jij ziet het niet maar Allah ziet het wel. Daarom moet je vertrouwen hebben dat wat er nog komen gaat je pijn en verdriet zal doen verzachten.

Misschien heb je afkeer van een situatie maar heeft Allah iets goeds in gelegd en misschien bent je met iets tevreden terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Luister goed: De twee belangrijkste momenten in je leven zijn de dag dat je geboren werd en de dag dat je ontdekt waarom je geboren bent. Jij bent niet geboren om verdrietig te zijn, jij bent niet geboren om een slachtoffer van de omstandigheden te zijn. Jij bent geboren om je missie op aarde te voltooien. Als jij niet weet wat je missie op aarde is dan moet je Allah beter leren kennen. Overal om je heen zijn allerlei tekens, de meeste mensen zien deze niet omdat ze figuurlijk blind zijn maar als je goed kijkt dan zal je de tekens herkennen.

Wees geduldig met de periode wanneer de omstandigheden veranderen. Besef dat deze periode niet voor altijd is, het is slechts een periode met een begin en een eind. Er komen in sha Allah nog hele mooie tijden aan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-5428