Wees niet verdrietig maar wees verheugd

14937217_600227593497276_8638768659347304521_n

★★★ Wees niet verdrietig maar wees verheugd. Vandaag is de dag dat jij de keuze maakt tussen winnen en verliezen. Vandaag is de dag dat jij de keuze maakt tussen kruipen in de duisternis of sprinten in het licht. Je hebt veel meegemaakt en je zult nog veel meemaken. Maar een aantal slechte hoofdstukken in jouw leven wil nog niet zeggen dat het einde is van jouw boek?

Daar waar jij een muur trof bouwt Allah voor jou een brug, daar waar jij alleen duisternis zag schijnt Allah voor jou een licht. Wees niet verdrietig want Allah weet wat jij nog niet weet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Jouw verleden bepaald niet jouw toekomst noch is jouw huidige toestand voor altijd. Besef dat Allah allemaal dingen in sha Allah voor jou klaar heeft gezet, het is een kwestie van tijd totdat deze op jouw pad worden gelegd. Want vandaag heb je misschien niets maar morgen heb je in sha Allah alles.

Vanaf nu ga jij stoppen met wanhopen, vanaf nu ga jij stoppen met klagen. Huil niet om wat van jouw is weggegaan maar glimlach om wat er gaat komen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment