Wees niet bang voor de antwoorden maar wees bang om geen vragen te stellen

X23

★★★ Wees niet bang voor de antwoorden maar wees bang om geen vragen te stellen. Het kan zijn dat je schulden hebt, de rekeningen stapelen zich op en je hebt geen idee hoe je dit allemaal moet aflossen. Weet dat veel instanties bereid zijn om met jou een persoonlijke regeling te treffen. Wanneer jij oprecht jouw situatie uitlegt en ze kunt vertellen HOEVEEL jij per maand kunt aflossen zijn ze in de meeste gevallen bereid om die regeling te treffen.

Wanneer je bang bent om die telefoon op te pakken en met ze te praten dan mis je enorme kansen. Er zijn velen uitwegen bij elke moeilijkheden dus ook bij jouw financiële situatie.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, Hij (Allah) zal hem een uitweg bieden (bij iedere moeilijkheid).”

(Soerat at-Talaaq: 2)

Luister goed: Instanties hebben liever een klein bedrag dan helemaal niets. Dus DURF vandaag die telefoon te pakken en alle instanties te bellen waar je schulden bij hebt om die regelingen te treffen. Zorg wel eerst ervoor dat je alles opgeschreven hebt wat je moet betalen. Het is even uitzoek werk maar als je je financiële administratie op orde kunt krijgen dan heb je weer adem.

Zorg daarnaast ervoor dat je een tweede of derde betaalrekening hebt. Deze kan je simpel aanvragen. Een is voor je rekeningen, de ander is om wat te sparen en de ander om kleine dingen voor jezelf te kopen. Want de bedoeling is NIET dat jij je hele leven alleen gaat aflossen. Je dient ook aan jezelf te denken al is het met een kleine bedrag. Het komt allemaal goed. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment