Wees niet bang om te falen

Wees niet bang om te falen

Wees niet bang om te falen maar wees bang om het niet te proberen. We maken allemaal fouten, fouten zijn de wijsheden van de toekomst. Of je nou je examen slecht hebt gemaakt, een huwelijk wat niet goed is gegaan, de sollicitatie waarbij je bent afgewezen of andere zaken die niet goed zijn gegaan, dit is slechts een momentopname. Het is een periode waar je geduldig moet zijn en je niet moet laten afleiden door angsten maar je moet laten leiden door je vertrouwen in Allah.

Dat het de eerste keer of meerdere malen niet goed ging wil niet zeggen dat het de volgende keer weer fout zal gaan? Alle succesvolle mensen hebben meerdere malen gefaald voordat ze succesvol zijn geworden. Mislukkingen horen bij het leven en zijn een brug naar het succes.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: De Profeet Mohammed vrede zij met hem, Jezus (Iesa) vrede zij met hem, Barack Obama, Oprah Winfrey, Lionel Messi, Donald Trump, Michael Jordan, Steve Jobs, Walt Disney, Albert Einsten en nog velen andere hebben meerdere malen tegenslagen gehad voordat ze succesvol zijn geworden. Met hun zijn er miljoenen die kunnen getuigen dat ze zijn afgewezen, fouten hebben gemaakt, gezakt zijn voor hun examen etc. maar UITEINDELIJK zijn ze succesvol geworden.

Als jij momenteel te kampen hebt met allerlei stress momenten dan dien je kalm te blijven. Vertrouw op Allah want Hij maakt van jouw mislukkingen een brug naar het succes. Er zijn meerdere wegen die leiden naar datgene wat je nodig hebt. Een aantal slechte hoofdstukken in jouw leven wil nog niet zeggen dat het einde van het boek is genaderd? Allah is met je, make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7942