Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Het kan zijn dat je een beetje angst hebt om opnieuw te beginnen, of je nou een mislukte huwelijk achter de rug hebt, een zaak dat failliet is of voor de zoveelste keer je rijexamen is mislukt. Wat het ook is je wilt graag verder maar hebt angst dat het weer gaat mislukken. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Datgene wat voor jou is afgebroken dat zal Allah weer voor jou in betere staat opbouwen. De grootste fout die je kan maken is verder willen maar tegelijkertijd je laten tegenhouden door een mislukking uit het verleden. Geef jezelf niet de schuld dat het mislukt is maar neem je verantwoordelijkheid en zeg tegen jezelf: Fouten van het verleden zijn de wijsheden van de toekomst.

Allah voorziet jou van datgene wat jij wilt en wat jij nodig hebt. Hij Bezit een Sterke Kracht die vanuit niets “iets” kan scheppen. Hij bezit een Sterke Kracht Die van een beproeving een gunst kan maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah is de Voorziener, de Bezitter van Sterke Kracht.”

(Soerat adh-Dhaariyaat: vers 58)

Luister goed: Er staan in sha Allah mooie tijden voor jou te gebeuren. Datgene wat je in het verleden pijn heeft gedaan kan worden vervangen door datgene wat je zal verblijden. Alle puzzelstukken zullen op de juiste plek vallen. Er gaat in sha Allah een moment komen dat je in gaat zien waarom het wachten waard was. Je gaat in sha Allah in zien dat de gunsten van Allah enorm zijn. De rampscenario’s in je hoofd zijn slechts negatieve gedachtes gevoed door negatieve emoties. Laat deze los en vertrouw op je Schepper Die voor jou een heel vangnet klaar heeft staan om je pijn en verdriet uit het verleden te doen vervangen door vreugde en blijdschap.

De tijd is gekomen om tegen jezelf te zeggen: genoeg is genoeg. Vanaf vandaag ga ik er alles aan doen om mezelf gelukkig te maken. Vanaf vandaag ga ik er alles aan doen om uit het verleden te stappen en richting mijn toekomst te lopen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-2020

Add Comment