Wees goed voor je vrouw

Wees goed voor je vrouw

Een echte man zal nooit stoppen om zijn liefde aan zijn vrouw te tonen. Getrouwd zijn betekent niet dat je je doel hebt gehaald, het is het begin van een reis waar je aan Allah dient te tonen hoe dankbaar je bent voor Zijn gunst. Je dient je verantwoordelijkheid te nemen en je plichten na te komen. Volg de voetstappen van de Profeet Mohammed vrede zij met hem. De Profeet vrede zij met hem sloeg nooit zijn vrouw(en), ging niet vreemd, negeerde ze niet, chanteerde ze niet, bedroog ze niet en stond altijd voor ze klaar.

Liefde en respect moet van beiden kanten komen, maar de man heeft van Allah een grote verantwoordelijkheid gekregen jegens de vrouw. Hij is namelijk de onderhouder van de vrouw, hij is bevoorrecht omdat Allah Zijn vertrouwen in hem heeft gelegd om het goede te doen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“De mannen zijn de onderhouders van de vrouwen, omdat Allah de één boven de ander heeft bevoorrecht, en omdat zij van hun bezittingen uitgeven (om de vrouw te onderhouden).”

(Soerat an-Nisaa’: 34)

Luister goed: Verwar cultuur niet met het geloof. Binnen sommige culturen zijn er dwalende elementen die zogenaamd ervoor zorgen dat de vrouw een “bezit” is van de man, maar de vrouw is niet een “bezit” van de man maar een “gunst” van Allah. Zou je een gunst van Allah willen verwaarlozen? Tijdens de huwelijk kan men beproefd worden met allerlei zaken zoals roddels, verdenkingen, geldzaken, kinderen, bezigheden, conflicten en velen andere dingen. Het is aan jullie om op tijd op de rem te trappen en Allah te vrezen in plaats van naar de shaytan te luisteren.

Tart je vrouw niet omdat ze in het verleden fouten heeft gemaakt want Allah kan haar reeds hebben vergeven. Je vrouw is als een parel. Haar geloof is haar schelp en met toestemming van Allah zal de juiste duiker haar vinden. Als jij de juiste duiker bent beste man, behandel dan je parel goed voordat je haar op een dag aan de oceaan gaat verliezen. Make the rest of your life the best of your life!

 

76a9a6d1dd590d7b65ad8a88a4316b08

Add Comment