Wees goed voor je man

Wees goed voor je man

Een vrouw die het huwelijk heeft begrepen zal nooit stoppen om haar liefde aan haar man te tonen. Getrouwd zijn betekent niet dat je je doel hebt gehaald, het is het begin van een reis waar je aan Allah dient te tonen hoe dankbaar je bent voor Zijn gunst. Je dient je verantwoordelijkheid te nemen en je plichten na te komen. Volg de voetstappen van Khadija (de eerste vrouw van de Profeet vrede zij met hem). Ze gaf hem volledige aandacht, stond altijd voor hem klaar en zorgde dat ze haar rol als moeder en echtgenote elke dag vervulde.

Als vrouw zijnde dien je je man te respecteren en niet zijn mannelijkheid aan te tasten. Jullie hebben beiden zowel rechten als plichten. Geef je man voldoende en de juiste aandacht die hij verdiend en zorg ervoor dat jullie beiden in evenwicht blijven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En zij (de echtgenotes) hebben rechten (over hun echtgenoten) gelijk (hun echtgenoten) over hen, in alle redelijkheid.”

(Surah Al Baqara vers 228)

Luister goed: Blijf aantrekkelijk voor je man, verwaarloos je lichaam niet noch je karakter. Wees niet jaloers, beticht je man niet van onnodige verdenkingen en tast hem niet in zijn mannelijkheid aan. Allah heeft jullie harten bij elkaar gebracht en de shaytan zal er alles aan doen om tussen jullie te breken. Als er uitdagingen zijn zorg ervoor dat je op tijd op de rem trapt en zoek naar oplossingen. Als je het gevoel hebt dat de uitdagingen te groot zijn zoek dan hulp. Graaf niet in elkaars verleden, scheld elkaar niet uit, chanteer elkaar niet, lieg niet tegen elkaar en sla elkaar niet.

Een huwelijk kan alleen slagen als jullie beiden bereid zijn om offers te maken. Soms moet je dingen doen voor je partner die je niet leuk vind maar zolang ze door Allah goedgekeurd zijn dan is dat niet erg. Blijf aan jullie huwelijk werken en make the rest of your life the best of your life

 

textgram-1526453558

Add Comment