Wees gewoon jezelf

Wees gewoon jezelf

Het kan zijn dat je het lastig vind om jezelf te zijn, je maakt je druk over hoe andere over je denken, wat ze van je vinden en je voelt je daardoor niet gelukkig. Misschien zijn het je ouders, je vrienden/ vriendinnen, bekenden of onbekenden. Je bent bang voor roddels, slechte praat of je bent bang voor de mening van anderen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Wees jezelf, voor Allah ben jij uniek. Er is maar één van jou. Je bent alleen geboren en je zal alleen naar je Schepper terugkeren.

Je moet niet de mensen vrezen, de Enige die je moet vrezen is Allah. Zolang je mensen vreest hebben zij de controle over je , jij moet controle over je eigen leven hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Vrees daarom niet de mensen maar vrees Mij…”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: So what dat mensen achter je rug om praten? So what dat mensen een mening over je hebben? So what dat mensen het niet eens zijn met hoe jij in het leven wilt staan? Waar ben je bang voor? Al zou je niet jezelf zijn dan nog gaan ze achter je rug om over je praten. Doe datgene wat je fijn vind, wees jezelf. Allah heeft jou een eigen wil geschonken en niet een wil die onder controle van andere moet staan. Allah heeft je de grenzen duidelijk gemaakt en Hij heeft je een verstand gegeven die je wijs moet gebruiken. Voor de rest moet je doen waar jij je prettig bij voelt.

Indien je niet jezelf kan zijn door je ouders dan moet je met ze in gesprek gaan, laat de shaytan geen tweedracht zaaien tussen jullie. Ga in gesprek blijf rustig. Als het nog steeds een moeilijke situatie blijft, roep Allah aan en wees geduldig tot Hij met een uitweg voor je komt. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8889-1

Add Comment