Wees geduldig en vertrouw Allah

Wees geduldig en vertrouw Allah

Het kan zijn dat je te maken hebt met een onrustige periode, een periode waar je op je geduld en vertrouwen wordt gesteld. Deze periode is een beproeving wat gekoppeld is aan enorme beloningen. Deze beloningen kun je zowel tijdens dit leven als het leven in het Hiernamaals ontvangen.

Allah beproeft de mens met allerlei zaken zoals angst en het verlies van bepaalde zaken maar Allah belooft degenen die geduldig zijn mooie tijden, Je moet op Allah vertrouwen dat Hij aan Zijn Woord houd want dat doet Hij zeker.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van angst, honger en vermindering van bezittingen, levens en vruchten. En verkondig verheugende tijdingen aan de geduldigen. Degenen die, wanneer zij door een ramp worden getroffen, zeggen: ‘Waarlijk, aan Allah behoren wij toe en waarlijk tot Hem zullen wij terugkeren’, zijn degenen op wie de zegeningen van hun Heer neerdalen en (op wie) Zijn Genade ( is neergedaald). En zij zijn degenen die recht geleid zijn.”

(Koran, 2:155-157)

Luister goed: Geduld en vertrouwen gaan samen, je bent geduldig tijdens je beproeving en je hebt vertrouwen dat Allah jou gaat helpen. De shaytan (duivel) zal je influisteren dat je situatie een straf is, dat je moet wanhopen, dat het niet meer voor je hersteld kan worden terwijl Allah wil dat je geduldig bent en op Hem gaat vertrouwen. Alles wat je kwijt raakt zal garandeert door Allah worden vervangen, gecompenseerd of weer bij je terugkeren.

Wanneer je te maken hebt met een moeilijke situatie dan moet je Allah vragen om je geduld en je vertrouwen sterker te maken. Wanneer je dit doet en Allah schenkt jou die kracht dan zal je zien dat datgene wat je overkwam eigenlijk goed voor je was. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7625

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment