Wees een zegening voor elkaar

Wees een zegening voor elkaar

Wanneer je een huwelijk aangaat besef dan dat Allah jullie als zegening aan elkaar heeft geschonken. Uit deze zegeningen kunnen nog velen zegeningen vloeien. Wees voor elkaar barmhartig zodat Allah Barmhartig voor jullie is, wees voor elkaar genadig zodat Allah Genadig voor jullie is. Een huwelijk betekent niet “samenwonen” zonder dagelijks aan jullie huwelijk te werken. Jullie doel is om elkaar in dit wereldse leven aan te vullen en samen naar het Paradijs te streven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Treed het Paradijs binnen, jullie en jullie echtgenotes, in blijdschap.” (Soerat az-Zoekhroef:70

Luister goed: Een huwelijk zit vol beproevingen, Allah beproeft jullie met elkaar en met allerlei situaties. Als jullie dit met geduld en wijsheid doorstaan dan verdienen jullie zowel wereldse als in het Hiernamaals beloningen. De shaytan (duivel) zal er alles doen om tussen jullie te stoken en jullie slechte eigenschappen naar boven halen. Trap niet in zijn valstrikken. Graaf niet in elkaars verleden, scheld elkaar niet uit, chanteer elkaar niet, lieg niet tegen elkaar en sla elkaar niet.

Wanneer het niet goed gaat zorg dan voor bemiddeling van beiden families of van een derde onpartijdige persoon/partij. Weet dat Allah alles ziet en alles hoort. Make the rest of your life the best of your life!

 

129732302-222364395962553-1256451489058631533-n

 

 

Add Comment