Wees bereid om offers te maken

Wees bereid om offers te maken

Wanneer je iets graag wilt dan moet je bereid zijn om offers te maken. Soms moet je bepaalde dingen doen waar je geen zin in hebt of liever niet wilt. Of het nou een gesprek met je ex partner is omwille van de kinderen, reizen naar de ander kant van het land voor een sollicitatie gesprek, een investering om een opleiding te doen, extra sporten om af te vallen, wat het ook is je moet bereid zijn om deze offers te maken wil jij je doelen behalen. Je weet waarvoor je het doet, die extra stap kan straks in sha Allah het verschil maken. Het verschil tussen winnen en verliezen.

Alle zaken in je leven kunnen alleen bereikt worden als Allah dat wil, daarom moet je met je Zaakwaarnemer in gesprek gaan. Je Zaakwaarnemer is Allah. Smeek Hem wat je wilt en vraag om je sterker te maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Schepper van alle zaken. En Hij is de Zaakwaarnemer over alle zaken.”

(Soerat az-Zoemar: 62)

Luister goed: Stel je was een goudzoeker en je kent een plek waar het goud ligt. De enige schep in de stad kost 1000 euro. Ga je dan het goud laten liggen of ga je 1000 euro investeren om die schep te kopen? En als je die 1000 euro niet hebt ga je dan opgeven of ga je dan actie ondernemen om het geld bij elkaar te krijgen? Dit is slechts een symbolische voorbeeld. Je moet dus offers maken, wees bereid om oceanen over te steken, wees bereid om bergen te beklimmen en wees bereid om het goede voor het betere te vervangen.

Weet dat Allah je altijd bijstaat, Allah wil niet dat je stil blijft staan maar Hij wil dat je vooruit gaat. Je moet op Hem vertrouwen en in beweging blijven. Je moet bereid zijn om standvastig te zijn en nooit op te geven. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

6-BD6-C836-D904-425-F-A479-25-C935416-C5-F

Add Comment