We zullen Allah’s Wijsheid nooit bevatten maar wij moeten wel Zijn Wil accepteren

10334304 475533949299975 7612611423844111073 n

We zullen Allah’s Wijsheid nooit bevatten maar wij moeten wel Zijn Wil accepteren. Soms komt er iemand op je pad die jou een geschikte huwelijkskandidaat lijkt en wanneer je het gevoel krijgt dat deze persoon de juiste is veranderd OPEENS de situatie. Jouw hart wil doorgaan maar je verstand wil het tegenhouden. Je hebt velen vragen en weinig antwoorden en Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.” (Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Je vraagt je af waarom de situatie veranderd is? Lees de laatste zin: “En Allah weet, terwijl jullie niet weten”. Jij hebt een eigen wil gekregen, je kunt een eigen keuze maken maar wanneer jouw keuze niet overeenkomt met de keuze van Allah (lotsbestemming) dan zullen bepaalde zaken voor je worden geblokkeerd. Dit is slechts tijdelijk, dit is een beproeving en Allah test je op dat moment met: geduld en vertrouwen. Wanneer je deze beproeving doorheen komt zul je verrast worden met datgene wat voor je is bestemd.

Add Comment