We maken allemaal wel fouten

We maken allemaal wel fouten

Het kan zijn dat je in het verleden fouten hebt gemaakt en nu nog steeds erover loopt te piekeren. Of ze nou bewust of onbewust waren tot de dag van nu blijf je eraan denken. Dat stemmetje in je probeert jou wijs te maken dat het allemaal je eigen schuld is, dat je slecht bent, dat je niet beter verdiend en dat je huidige toestand wellicht een straf is. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: We maken allemaal fouten, we hebben allemaal wel zonden en we moeten hiervan leren en vooruit gaan.

Als jij buitensporig tegenover jezelf of tegenover een ander bent geweest dan moet je niet wanhopen maar dan moet je berouw tonen en verder met je leven gaan. Weet dat Allah Genadig is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Zeg: O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf, wanhoop niet aan de Genade van Allah. Voorwaar, Allah vergeeft alle zonden. Waarlijk, Hij is de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige.”

(Soerat az-Zoemar: vers 53)

Luister goed: Fouten van het verleden zijn de wijsheden van de toekomst. Je hebt iets fout of stoms gedaan en nu moet je dat achter je laten. Als je berouw hebt getoond en jezelf beloofd om het niet meer te herhalen dan vind je de Barmhartigheid van Allah. Maak je weer dezelfde fouten of andere fouten dan dien je ook daarvoor (opnieuw) vergiffenis voor te vragen, het maakt niet uit hoe klein of groot deze waren, verbeter jezelf en probeer te strijden tegen je gedachten.

Het heeft geen zin om te piekeren, het heeft geen zin om verdrietig te zijn en het heeft geen zin om jezelf te haten. Allah houd ervan als iemand zijn/haar fouten inziet en zich betert en Allah houd ook ervan als iemand een innerlijke strijd voert tegen het slechte in zich. Blijf dus hoopvol, Allah houd van je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8531

 

Add Comment