We kunnen niet iedereen helpen maar iedereen kan iemand helpen

2

★★★ We kunnen niet iedereen helpen maar iedereen kan iemand helpen. Het was 2006 nu ongeveer 10 jaar geleden toen ik een bericht kreeg van iemand die ik niet kende. Ze had een rekening van 350 Euro die ze dringend moest betalen. Een rekening waar haar vervolgstudie van afhing. Ze probeerde het bij mensen te lenen en kreeg steeds een nee te horen. Ik kreeg via email haar bericht en het eerste wat ik dacht was “ik ken jou niet” en “wie zegt dat dit echt is”. Ik besloot om haar later te mailen dat ik niks voor haar kon betekenen. Sterker nog, ik had ook rekeningen die ik moest betalen, ik had een schuld van 700 Euro die ik moest afbetalen. Ik kan me goed herinneren dat ik de Koran aan het lezen was toen ik geconfronteerd werd met de volgende vers:

Allah subhabahu wa ta’ala zegt:

“Als jullie Allah een goede lening geven, dan zal Hij die voor jullie vermenigvuldigen en jullie vergeven. En Allah is Waarderend Zachtmoedig.” (Hoofdstuk Ataghaboen vers 17)

Ik besloot toch om het geld aan haar over te maken met de tekst: Ik schenk je 350 Euro omwille van Allah, je leent het niet want je zit al in de schulden, ik geef het je. Alle dank en lof aan Allah. Ze was mij heel erg dankbaar en ze was Allah heel erg dankbaar.

Een paar dagen later moest ik mijn rekening betalen maar doordat ik haar die 350 Euro had gegeven kwam ik zelf in de problemen. Ik keek in de ochtend op mijn rekening en had letterlijk niets. Ik besloot om de volgende dag de instanties te bellen om uitstel van betaling te vragen. In de avond liep ik te piekeren en moeizaam viel ik in slaap. Totdat ik s’nachts gewekt werd door een bijzonder gevoel. Iets zei tegen me dat ik op mijn rekening moest gaan kijken. Op de een of ander manier stond ik op en ging kijken. Tot mijn verbazing stond er 700 Euro erop. Ik keek goed en het was een teruggave van de belastingdienst die ik nog moest krijgen. Het was exact het dubbele van wat ik had gegeven. En toen werd ik weer geconfronteerd met het Woord van Allah:

“Als jullie Allah een goede lening geven, dan zal Hij die voor jullie vermenigvuldigen en jullie vergeven. En Allah is Waarderend Zachtmoedig.” (Hoofdstuk Ataghaboen vers 17)

Dit is mij echt overkomen en ik wil jou hiermee zeggen dat je geen spijt moet hebben als je andere helpt. Want Allah zal jouw goede daad op de een of ander manier terugbetalen. De intentie is wat telt. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment