We groeien niet als alles makkelijk zou gaan, we groeien pas wanneer we uitdagingen aangaan

14915506_601660780020624_5826652778550532058_n

★★★ We groeien niet als alles makkelijk zou gaan, we groeien pas wanneer we uitdagingen aangaan. Elke koning was ooit een huilende baby, elk gebouw was ooit een kaart en elk boom was ooit een zaad. Het is niet belangrijk waar je vandaag bent maar het is wel belangrijk waar je morgen wilt zijn.

Alle zaken in jouw leven worden door Allah beslist. Hij is namelijk jouw Persoonlijke Zaakwaarnemer. Wanneer jij een keuze in jouw leven maakt wat niet in overeenstemming is met Zijn besluit dan kan Hij dat voor jouw eigen bestwil weghalen zodat Hij het kan vervangen door iets beters.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Schepper van alle zaken. En Hij is de Zaakwaarnemer over alle zaken.”

(Soerat az-Zoemar: 62)

Luister goed: Voor elke zaak in jouw leven is er een plek en een moment. Wees niet bang om datgene wat je graag wilt niet te krijgen. Jouw Persoonlijke Zaakwaarnemer (Allah) wil dat jij op Hem vertrouwt, Hij wil dat jij alles aan Hem vraagt, Hij wil dat jij altijd dankbaar blijft want Hij weet wat jij niet weet. Stop dus met wanhopen en stop dus met klagen. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren.

Toen jij een baby was begon je met kruipen, vervolgens probeerde jij te lopen maar telkens viel jij neer. Stap voor stap met de Wil van Allah leerde jij lopen om vervolgens te kunnen rennen. Zo is het met alle zaken. Elke uitdaging in jouw leven is gekomen om jou te leren hoe jij dichterbij een gunst kunt komen.Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment