Wat te doen wanneer dingen mis gaan

14

Wat te doen wanneer dingen mis gaan

Wanneer dingen mis gaan dan moet je het volgende onthouden: Er gaan in sha Allah mooie dingen gebeuren. Allah beproeft jou niet zonder jou daarvoor in de nabije toekomst te compenseren. De beproeving die jou overkomt hoeft niet perse een probleem te zijn, het kan namelijk ook een oplossing zijn.

Het kan zijn dat jouw situatie een onderdeel is van een groot plan. Het kan zijn dat jij zelf de oorzaak bent van je eigen beproeving omdat jij een smeekbede hebt gedaan en het proces nu begint te werken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Mijn dienaren jou (O Mohammed) vragen over Mij: Voorwaar! Ik ben nabij, Ik verhoor de smeekbede van de smekende wanneer hij tot Mij smeekt. Laten zij aan Mij gehoor geven en in mij geloven opdat zij de juiste weg zullen bewandelen.” (Soerat al-Baqarah: 186)

Luister goed: Je vroeg Allah bijvoorbeeld om een uitweg van jouw moeilijke financiële situatie en plotseling verlies jij je baan. Je bent boos, je bent verdrietig en in de war maar wat jij op dat moment NIET weet is dat Allah ervoor zorgde dat jij je baan verloor zodat je geen ander keuze hebt dan opnieuw te solliciteren. Je solliciteert en vind met Zijn Wil een baan die jou voldoende salaris geeft om jou financiële situatie te verbeteren. Zolang jij op Allah vertrouwt ga jij de oplossing herkennen.

Mocht jij momenteel te kampen hebben met beproevingen en heb je geen idee hoe je eruit moet komen dan heb ik goed nieuws. Het is slechts tijdelijk. Er staan in sha Allah mooie dingen te gebeuren. Allah is dag en nacht voor jou bezig en Zijn Plannen kan niemand begrijpen omdat de Kennis hierover alleen bij Hem ligt. Wees dus sterk, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment