Wat te doen met fake friends

Wat te doen met fake friends

Het kan zijn dat je vrienden/vriendinnen hebt die je al een tijd kent, je hebt zoveel voor ze gedaan, je hebt meer voor ze gedaan dan dat ze verdienen maar wanneer het goed met ze gaat laten ze niks van zich horen of staan ze niet voor jou klaar. Deze soort mensen kan je vergelijken met onkruid, stop met het geven van water aan onkruid. Stop met hopen dat ze ooit wat voor jou gaan doen. Allah heeft een onzichtbare barrière (muur) tussen jullie gecreëerd zodat er niet meer misbruik van je wordt gemaakt. Besteed je energie aan degenen die wel voor je klaar staan.

Het maakt niet uit hoelang je ze kent, het maakt niet uit hoeveel je met elkaar hebt meegemaakt, wanneer Allah de maskers van zulke mensen laat vallen dan komen hun ware gezichten te voorschijn. Zij worden vergolden.

Allah subahanhu wa ta’ala zegt:

“En wie met een slechte daad komt; zij die slechte daden verrichten worden dan slechts vergolden vanwege datgene wat zij deden.”

(Soerat al-Qasas: 84)

Luister goed: Laat ze genieten, laat ze plezier hebben, laten ze denken dat je dom bent. Wat ze niet weten is dat Allah voor hun een val heeft gemaakt en ze lopen als blinde schapen recht naar toe. Je kunt beter geen vrienden/vriendinnen hebben dan dat je valse vrienden/vriendinnen hebt. Kijk ook niet naar hun situatie dat ze nu aan het genieten zijn, er kan een moment komen dat Allah als vergelding alles van ze afpakt vanwege hun arrogantie en hun onrecht tegenover jou en anderen.

Al het goede wat jij voor ze hebt gedaan zal worden beloond, al het onrecht wat zij jou hebben aangedaan kan worden bestraft. Allah is de Rechtvaardige en Hij zal jou helpen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8387