Wat te doen als je slecht voelt

Wat te doen als je slecht voelt

Het kan zijn dat je momenteel last hebt van een depressie, je voelt je down, dingen gaan mis en je hebt geen idee hoe alles weer goed gaat komen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Wees niet bang, Allah geeft Zijn zwaarste beproevingen aan Zijn sterkste dienaren. Hoe mooi is het dat Allah vertrouwen in jou heeft, hoe mooi is het dat Allah Zijn grootste beloningen voor jou heeft gereserveerd.

Jij bent een strijder en strijders geven nooit op. Ze zijn namelijk geduldig met wat ze overkomt en tegelijkertijd gaan ze door om uit de beproeving te komen.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie de strijders en de geduldige zijn. En Wij beproeven jullie daden.“

(Soerah 47 vers 31)

Luister goed: De beproeving die jij nu meemaakt is er NIET voor altijd. Het heeft een begin en een eind, wellicht ben je nu bijna bij het eind. Je hoeft niet te weten HOE deze beproeving stopt, de hoe-vraag gaat je niets aan maar wat je wel moet weten is dat niets zomaar veranderd of gebeurd. Het heeft allemaal een reden en deze reden is er om jou te dienen. Tijdens deze periode waar je nu in zit ontvang je van Allah beloningen, deze krijg je voor je geduld en voor je vertrouwen.

Wat jij nu moet doen is Allah aanroepen, dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Vervolgens moet je vertrouwen hebben dat alles goed gaat komen, je moet geduldig zijn met het proces, je moet oprecht dankbaar zijn in woorden en in daden dat het niet erger is, je moet focus hebben op datgene wat je graag wilt en je moet in beweging blijven. Allah zal jou verder gaan leiden, wees dus niet bang. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8529

Add Comment