Wat te doen als je een beetje jaloers bent

16938576_661664547353580_2570407416982645379_n

Wat te doen als je een beetje jaloers bent

Het kan zijn dat je mensen in je omgeving hebt of mensen die je niet kent ziet en denkt hoe is het mogelijk dat zij alles hebben wat ze willen terwijl ik zo hard mijn best doe maar bijna niets ontvang. Je hebt het beste met ze voor maar tegelijkertijd voel je je een beetje jaloers.

Je moet het volgende weten, alle genietingen die een mens ontvangt zijn slechts beproevingen als proef om te testen of degene dankbaar of ondankbaar is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.”

(Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Het heeft GEEN nut om jaloers te zijn, het heeft GEEN nut om je af te vragen waarom sommige mensen die zich niet aan de regels houden van alles krijgen en jij die zich zoveel mogelijk aan de regels houd maar niets krijgt. Allah heeft namelijk van elke zaak ontelbare gunsten gemaakt en jij kunt ook van die gunsten krijgen. Ieder ziel ontvangt datgene wat ze nodig heeft.

Sommige personen ontvangen bepaalde zaken en die lijken in jouw ogen een gunst maar het kan ook een straf of een beproeving zijn en sommige personen ontvangen beproevingen of lijken niets te ontvangen terwijl dat eigenlijk een verborgen zegening is. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, wees dus altijd dankbaar en wees niet jaloers. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment