Wat te doen als je een beetje jaloers bent

Wat te doen als je een beetje jaloers bent

Het kan zijn dat je mensen in je omgeving hebt of mensen die je niet kent ziet en denkt hoe is het mogelijk dat zij alles hebben wat ze willen terwijl ik zo hard mijn best doe maar bijna niets ontvang. Je hebt het beste met ze voor maar tegelijkertijd voel je een beetje jaloezie. Dat stemmetje in je hoofd fluistert je wellicht dat je het niet verdiend of dat je nooit al die zaken gaat ontvangen. Je doet zo hard je best, je bent niet van het padje af en alsnog voel jij je niet helemaal gelukkig.

Je moet het volgende weten, alle genietingen die een mens ontvangt zijn slechts beproevingen als proef om te testen of degene dankbaar of ondankbaar is. Sommige zullen worden verblind door alle genietingen en sommige zullen dankbaar blijven. Weet dat wat Allah voor je heeft beter is dan alle wereldse zaken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.”

(Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Het heeft geen nut om jaloers te zijn, het heeft geen nut om je af te vragen waarom sommige mensen die zich niet aan de regels houden van alles krijgen en jij die zich zoveel mogelijk aan de regels houd maar niets krijgt. Allah heeft namelijk van elke zaak ontelbare gunsten gemaakt en jij kunt ook van die gunsten krijgen. Ieder ziel ontvangt datgene wat ze nodig heeft. Want Allah geeft je niet altijd alles wat je wilt maar Hij geeft je wel altijd alles wat je nodig hebt.

Sommige personen ontvangen bepaalde zaken en die lijken in je ogen een gunst maar het kan ook een straf of een beproeving zijn en sommige personen ontvangen beproevingen of lijken niets te ontvangen terwijl dat een verborgen zegening kan zijn. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, wees dus altijd dankbaar en wees niet jaloers. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9455

Add Comment