Wat moet je doen bij twijfel

10

Wat moet je doen bij twijfel

Wanneer je een keuze wilt maken en je twijfelt dan moet je jezelf het volgende afvragen. Brengt het mij op lange termijn voordeel of nadeel op? Wat zijn de plus en de min punten? Maak geen keuzes vanuit je emoties maar maak keuzes met je verstand. “Follow your heart but take your brain with you”.

De voorbeschikking (lot) staat vast, maar wij hebben een eigen wil gekregen om een EIGEN keuze te maken. Wanneer jouw keuze NIET in overeenstemming is met jouw lot dan kan Allah voor je eigen bestwil ingrijpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: Als jij een keuze maakt wat verkeerd uitpakt dan moet je weten dat Allah ingegrepen kan hebben. Dat ingrijpen kan pijnlijk zijn als je niet al je vertrouwen in Hem hebt gelegd. Je moet geduldig zijn met het “tijdelijke” proces want Allah duwt jouw de juiste richting op en behoed je voor nog meer ellende maar zolang jij jezelf allerlei vragen stelt en verwijtingen op je afroept dan blijf je hangen in het negatieve.

Wat je ook kunt doen is het “istikhara” gebed verrichtten. Dat is een gebed met een smeekbeden speciaal bedoeld wanneer je een keuze wilt maken. Stuur “istikhara” naar info@islamcoaching.com en ontvang een simpele uitleg. Wees niet bang, er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren en de tijd is nu gekomen om de juiste keuze te maken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment