Wat je vandaag zaait zal je morgen oogsten

Wat je vandaag zaait zal je morgen oogsten

Vandaag is het niet zomaar een dag, vandaag is het de dag dat jij de rest van je leven het beste van je leven gaat maken. In jou verschuilt een persoon uit de toekomst. Het is de persoon die jij over ongeveer 40 a 50 jaar in sha Allah zult zijn. Stel die persoon niet teleur. Laat die persoon met tevredenheid naar het verleden kijken want de keuzes die jij vandaag maakt zullen invloed op je toekomst hebben. Wat je vandaag zaait zal je morgen oogsten.

Als je leven momenteel niet gaat zoals je wil dat het gaat dan moet je als eerste geduldig zijn met je situatie maar tegelijkertijd dien je wel altijd in beweging te blijven. Je moet naar oplossingen zoeken, Allah beloond je intussen voor je geduld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Enkel zij die geduldig zijn, zullen hun beloning ten volle ontvangen, zonder verantwoording.”

(Surah Az Zoemar vers 10)

Luister goed: Toen Allah jou schiep heeft Hij alles wat jij in dit leven nodig hebt voor je klaargezet. Hij heeft over alles nagedacht, zelfs de allerkleinste details. Wanneer Allah een Plan voor je heeft dan heeft Hij dit heel goed in elkaar gezet. Hij heeft gekeken wat je allemaal nodig hebt, waar je moet zijn, wat je allemaal gaat meemaken en wanneer jij je einddoel in sha Allah zult bereiken. Daarnaast ontvang je continue beloningen voor je geduld en vertrouwen. Je staat er dus nooit alleen voor. Allah zal je altijd zolang je Hem aanroept supporten.

Jij bent gezegend met kracht en met talent. Alles wat op je pad komt of wat jij meemaakt heeft een reden en deze reden is er om jou te dienen. Stop met klagen en stop met wanhopen want je staat er niet alleen voor. Zorg ervoor dat je vanaf vandaag vol vertrouwen deze dag tegemoet gaat en gedenk Allah. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9337

Add Comment