Wat je moet weten over racisme

Wat je moet weten over racisme

De gehele mensheid stamt af van Adam en Eva, elke persoon of deze nou zwart, wit, geel of bruin is komt van Adam en Eva af. Racisme gaat niet alleen om iemands huidskleur maar het kan ook over iemands afkomst , geaardheid, sekse of gesteldheid gaan. Allah wil dat we iedereen met respect en goedheid behandelen.

De gehele aarde en hemelen zit vol met tekens zodat we erover na gaan denken, ook het verschil in de mensheid zit vol tekens.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij de hemelen en de aarde heeft geschapen en het verschil in jullie tongen (d.w.z. het verschil in jullie talen)en jullie kleuren. Voorwaar, daarin bevinden zich zeker tekenen voor de werelden.”

(Soerat ar-Roem: 22)

Luister goed: Behandel elkaar met respect ook al bevalt iemand jou niet. Weet dat op de Dag des Oordeels je boek aangereikt krijgt en in jouw boek staat alles tot detail geschreven wat je hebt gedaan en wat je hebt gezegd. Vermijd dus kwetsende woorden en kwetsende daden. Allah heeft over ons eervolle Engelen aangesteld die gereed staan om alles te noteren wat we zeggen en wat we doen en ze vergeten niets.

Als moslim zijnde dien je alle schepsels met respect te behandelen, wanneer je zelf benadeeld wordt of als jou iets naars overkomt, weet dat Allah je kan compenseren met een beloning en je kan belonen voor je geduld. Daarnaast kan hij de dader vergelden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

101584282-1417555378431156-7111709103298183168-n

 

Add Comment