Wanneer jij je eenzaam voelt

19399519_719283648258336_882121476563294297_n

Wanneer jij je eenzaam voelt

Het kan zijn dat jij je eenzaam voelt, je hebt geen familie die jou ondersteunt, geen vrienden die er echt voor je zijn. Je ziet mensen om je heen samen zijn en dat gevoel van leegte raakt je. Wees niet verdrietig, Allah is met je.

De momenten wanneer jij je eenzaam voelt zijn de momenten waar je veelvuldig gebruik moet maken om Allah te gedenken (dhikr). Want Allah heeft jou in een beproeving gebracht en deze beproeving heeft een begin en een eind. Allah is jouw Vriend en Hij is ook jouw Helper.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is voldoende als Vriend en Allah is toereikend als Helper.” (aya van Surah An-nissa vers 45)

Luister goed: Tijdens deze beproeving wil Allah dat je Hem gedenkt en Hem aanroept. Eenzame momenten zijn tekens van Allah dat Hij jou op die momenten voor Zichzelf wil. Wanneer jij Hem veelvuldig gedenkt zal Hij gunsten voor jou klaar maken en dit kan van alles zijn zoals een hereniging met je familie, een verbetering met de banden met je naasten, nieuwe kansen zoals een huwelijkspartner of iets anders.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt ook:

“Gedenk Mij daarom, dan zal Ik jullie gedenken. En wees Mij dankbaar en wees Mij niet ondankbaar.” (Soerat al-Baqarah: 152)

Als jij momenteel een conflict hebt met je familie of naasten doe je best om de banden weer aan te halen, als de ander partij weigert dan is dit niet jouw schuld, Allah is Getuige van jouw situatie, wees geduldig met je beproeving. Deze beproeving is niet voor eeuwig, de verlossing is dichterbij dan je denkt. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, make the rest of your life the best of your life!

Add Comment