Wanneer je zorgen hebt over je verleden

Wanneer je zorgen hebt over je verleden

Het kan zijn dat je achtervolgd wordt door je verleden. Je verleden heeft je gegijzeld waardoor je angst heb voor de toekomst. Je hebt geen idee hoe je uit je verleden kunt stappen en hoe je de toekomst tegemoet kunt gaan. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Het verleden is voorbij, wat er is gebeurd is gebeurd en het is niet nodig om daar nog in te graven.

Als jij buitensporig tegenover jezelf in het verleden bent geweest en je hebt daarvan spijt dan moet je weten dat Allah je vergeeft, het maakt dan niet uit hoe groot je fout was, de Genade van Allah is heel groot.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Zeg:” O Mijn dienaren, die buitensporig zijn geweest tegenover zichzelf: Wanhoopt niet aan de Barmhartigheid van Allah. Allah vergeeft alle zonden. Zeker, Hij is de Vergevingsgezinde, de meest Barmhartige.”

(Soerat az-Zoemar: 53)

Luister goed: We maken allemaal fouten, we hebben allemaal wel zonden. De shaytan wil niet dat je vooruit komt, de shaytan wil graag dat je in het verleden vol spijt en angst blijft hangen. Luister niet niet naar de shaytan maar luister naar Allah Die jou vergeeft. Er staan in sha Allah in de toekomst mooie dingen voor je te gebeuren maar dan moet je wel je verleden achter je laten.

Jij bent geen slecht persoon, we maken allemaal fouten, we hebben allemaal zonden en Allah weet dit. Er zijn zoveel manieren om je zonden te laten kwijtschelden. Een paar dingen die je kunt doen zijn goede daden, berouw tonen en verder met je leven gaan. Laat je dus niet gijzelen door je verleden of fouten maar laat je bevrijden door vergiffenis en goede daden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life

 

IMG-8018

Add Comment