Wanneer je last hebt van angsten

Wanneer je last hebt van angsten

Angst kan je leven gijzelen, angst kan je gedachtes voorspiegelen die niet zullen gebeuren, angst kan je weerhouden om je doelen te bereiken. Je haat je baan maar bent bang om ontslagen te worden, je bent gescheiden maar bent bang om nooit meer te hertrouwen, je bent voor de zoveelste keer voor je examen gezakt en bent bang om nogmaals te zakken. Er zijn 2 soorten angsten waarmee je geboren wordt. De angst om te vallen en de angst voor een harde geluid. Alle andere angsten worden je geleerd.

Wanneer je vertrouwen in Allah hebt dan zal angst je niet meer overwinnen want je weet wat er ook gebeurd, je lot ligt in de Handen van Allah. Alles zal op een gegeven moment recht gezet worden. Je zal dan de angst overwinnen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

( Soerat Aali Imraan vers160 )

Luister goed: Angst is niet echt, angst is een product van gedachtes die jij zelf creëert of in je opneemt. Ooit werd een soldaat door de vijand gevangen genomen en hem werd verteld dat hij in de ochtend geëxecuteerd zou worden, maar hij kreeg de keuze: Of door het vuurpeloton of hij moest door een deur, de andere gedetineerden vertelden hem dat er achter die deur de meest vreselijkste dood lag. Hij koos voor het vuurpeloton en werd de volgende ochtend geëxecuteerd. Toen er daarna door andere gedetineerden werd gevraagd wat er nou achter die deur lag werd er gezegd: vrijheid.

Stop met het creëren van rampscenario’s die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden. Stop met het luisteren naar de woorden van negatieve mensen die jou niet kunnen raken. Je hebt genoeg in angst geleefd en nu is het tijd om te ontsnappen. Angst voor duidelijke gevaar is anders dan angst voor bijv. de toekomst. Allah wil dat jij Hem aanroept en op Hem gaat vertrouwen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8397

Add Comment