Wanneer je last hebt van angst

Wanneer je last hebt van angst

Angst kan je dromen doden, angst kan je leven gijzelen en angst kan je vertrouwen in Allah schaden. Je haat je baan maar je bent bang om ontslagen te worden, je moet afrijden maar je bent bang dat je voor de zevende keer gaat zakken. Je zit in een scheiding en je bent bang om nooit meer te trouwen. Angst controleert je leven, het bepaald de keuzes die je wel of niet maakt. De tijd is gekomen om deze angsten met zelfvertrouwen te confronteren.

Wanneer jij je vertrouwen in Allah en in jezelf legt dan is alles nog mogelijk. Miljoenen mensen kunnen voor jou getuigen dat ze allerlei uitdagingen hadden en nu is alles weer goed gekomen Zij die ontslagen werden kregen een goede baan, zij die zo vaak moesten afrijden hebben nu hun rijbewijs, zij die zijn gescheiden zijn nu weer getrouwd. Alle uitdagingen verdwenen vanwege het vertrouwen in de Schepper.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En stelt jullie vertrouwen op Allah, indien jullie gelovigen zijn.”

(Soerat al-Maa’idah: 23)

Luister goed: Angst is niet echt, angst is een emotie dat gevoed wordt door je eigen gedachten. Hoe meer aandacht je eraan schenkt des te sterker het wordt. Je moet angst meteen elimineren zodra het in je gedachten verschijnt. Natuurlijk is het normaal als je bang bent en natuurlijk is het normaal als je zorgen hebt. Maar maak angst niet groter dan het is. Je dient op Allah te vertrouwen en op jezelf. Niets zal je treffen behalve wat voor je is voorgeschreven. Allah heeft alles onder controle.

Als jij meer rust in je leven wilt dan moet je stoppen met denken wat er allemaal fout kan gaan en starten met denken wat er allemaal goed kan gaan. Allah zal jou niet in de steek laten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4268