Wanneer je in het leven vastloopt

Wanneer je in het leven vastloopt

Er zijn mensen die in het leven vastlopen, ze hebben bijvoorbeeld een huwelijk vol ellende maar ze zien zichzelf niet happy single of happy hertrouwen of ze zitten in een situatie waar ze bepaalde dingen kunnen laten gaan maar ze zijn bang dat ze nooit meer hetzelfde of beter krijgen. Angst is de meest vernietigende ziekte wat er bestaat. Angst dood dromen, angst dood hoop, angst zorgt ervoor dat je in het ziekenhuis terechtkomt, angst verlamd je op momenten dat je de gunsten van Allah kunt grijpen.

Het leven bestaat niet alleen uit wat jij nu allemaal ziet. Er valt meer te halen, er valt meer te zien en de gunsten van Allah zijn overal. Het enige wat je hoeft te doen is actie ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahiem: 34)

Luister goed: Wanneer je in het leven vastloopt dan moet je jezelf de volgende dingen afvragen: Ben ik op dit moment gelukkig? Is deze situatie voor mij nog voor een lange termijn uit te houden? Indien het antwoord een nee is dan wordt het tijd om offers te maken want de offers die je vandaag maakt zijn de gunsten van morgen. Jij verdiend het om gelukkig te zijn, jij verdiend het om rust in je hoofd te krijgen. Soms moet je pijnlijke keuzes maken maar je moet vertrouwen hebben dat Allah jou in de nabije toekomst iets beters schenkt.

Vastlopen in je leven kan een soort moeras zijn, hoe langer je erin zit hoe dieper je zakt. Zodra je heel diep bent gezakt dan is het moeilijk om eruit te komen. Vertrouw op Allah, vertrouw op jezelf en make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-5667