Wanneer je bang bent dat dingen mis gaan

18581852_703152326538135_2805340571432322833_n

Wanneer je bang bent dat dingen mis gaan

Het kan zijn dat jij op dit moment allerlei rampscenario’s aan het verzinnen bent. Dingen zoals dat je nooit je diploma gaat halen, dat je nooit gaat trouwen of hertrouwen. Dat je nooit meer datgene weer krijgt wat je kwijt bent geraakt. Wat het ook is, het blijft door je hoofd spoken.

Het heeft geen zin om allerlei rampscenario’s te verzinnen die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden en ik zal je vertellen waarom: De Barmhartigheid van Allah omvat alles maar dan ook alles en niets of niemand kan deze tegenhouden. Wanneer Hij iets goeds voor jou wil zal het plaats gaan vinden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat Allah de mensen aan Barmhartigheid schenkt kan door niemand tegengehouden worden, en wat door hem tegengehouden wordt kan buiten Hem door niemand gegeven worden. En Hij is de Almachtige, de Alwijze.” (Soerat Faatir: 2)

Luister goed: Stop met jezelf dingen aan te praten, stop met het opnemen van allerlei woorden van negatieve mensen of de ervaring van andere. Wanneer er dingen in jouw leven mis gaan dan zit er een logische reden achter. Allah schept nieuwe omstandigheden van huidige omstandigheden. Soms neem jij een verkeerde weg en dan blokkeert Allah die weg voor jou om je om te leiden naar de juiste weg. Soms kom je op een weg waar je dingen leert die je later goed kunt gebruiken en soms kom je op een weg om de zegeningen te ontvangen.

De tijd is gekomen dat jij tegen jezelf zegt: wat er ook gebeurd ik vertrouw op Allah. Het maakt NIET uit wat andere vinden of zeggen, dit is jouw leven en er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren! Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment