Wanneer de leerling er klaar voor is zal de leraar verschijnen

10552486 397200903799947 3866410238929110819 n

Wanneer de leerling er klaar voor is zal de leraar verschijnen. De leraar in het leven is “de beproeving” en deze beproeving is er slechts om jou te dienen. Elk beproeving is gekoppeld aan leiding, kwijtschelding van zonden en aan een beloning. Je zult nooit een beproeving op je pad krijgen die jij niet aan kunt.

Wat voor nut heeft het voor Allah om jou een beproeving te geven die jou alleen maar verzwakt? Wat voor nut heeft het voor Allah om jou een beproeving te geven die jij nooit aan kunt? Besef dat jij sterker bent dan je denkt, besef dat jij slimmer bent dan je denkt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah belast niemand dan volgens zijn vermogen” (Soera al Baqara: 286)

Luister goed: Als jij momenteel iets meemaakt wat je niet fijn vind weet dan dat dit slechts tijdelijk is. Weet dan dat dit op je pad is gekomen omdat er in sha Allah iets groots voor je staat te gebeuren. Om deze periode van beproeving aan te kunnen dien je de volgende 5 zaken goed te onthouden:

Vertrouwen-Geduld-Dankbaarheid-Focus-Actie. Heb dus vertrouwen in Allah, wees geduldig met de beproeving, wees dankbaar voor alles wat je hebt in woorden en in daden, focus je op de oplossing en onderneem een eerste stap. Het komt in sha Allah allemaal goed. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment