Waarom sommige personen meer geluk lijken te hebben

19961160_729013270618707_2003590541758147894_n

Waarom sommige personen meer geluk lijken te hebben

Het kan zijn dat jij je soms afvraagt hoe het mogelijk is dat bepaalde personen bijna altijd alles voor elkaar krijgen. Hebben ze gewoon geluk of doen ze iets anders waardoor ze hun kansen vergroten? Geluk is het moment wanneer een goede voorbereiding gekoppeld wordt aan het grijpen van kansen.

Ieder persoon krijgt van Allah de mogelijkheid omvan Zijn zegeningen te genieten. Sommige worden geboren in een omgeving of in een situatie waar de kansen klein lijken te zijn, maar ook deze personen kunnen hun leven positief veranderen. Allah stuurt de zegeningen aan wie Hij wil en wanneer iemand zich in een moeilijke situatie bevind dan moet Hij Allah aanroepen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Welke zegeningen jullie ook ervaren, zij komen van Allah. En wanneer jullie gekweld worden, is het tot Hem dat jullie om hulp roepen.”

(Soerat an-Nahl: 53)

Luister goed: Beter goed voorbereid zijn en geen kans tegenkomen dan een kans tegenkomen en niet goed voorbereid zijn. Alles wat jij wilt is er al. Jouw toekomstige huwelijkspartner hoeft niet nog geboren te worden, de functie voor je droombaan hoeft niet nog gecreƫerd te worden, de innerlijke rust die jij zoekt hoeft niet meer naar je gezonden te worden. ALLES wat jij wilt is al geschapen en is al gezonden.

Je moet niet gaan wachten tot er een kans voorbij komt, je moet voorbereid zijn door 1. vertrouwen te hebben, 2. geduldig te zijn met de situatie, 3. oprecht dankbaar te zijn in woorden en in daden, 4. je te focussen op datgene wat je wilt en 5. actie te ondernemen. Volg deze 5 stappen want een goede voorbereiding is het halve werk. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment