Waarom sommige huwelijken mislukken

Hands-wedding-rings-bouquet-roses-hd-wallpaper-77841-915x515

Waarom sommige huwelijken mislukken

Misschien dat je de laatste tijd vaker hoort dat mensen gaan scheiden of misschien ben jezelf gescheiden. Het is geen schande of ramp als men scheid maar leer er wat van en heb altijd nog hoop. Er zijn velen die denken dat ze een huwelijk hebben maar slechts met elkaar samenwonen.

Er zijn een aantal zaken die je in de gaten moet houden.

1. Communicatie
2. Vertrouwen
3. Schoonfamilie
4. Financiën
5. Te kort aan liefde
6. Vrees voor Allah

Communicatie is zeer belangrijk, velen communiceren vaker op social media met vreemden dan met hun partner. Communiceren (dus met elkaar praten) is één van de funderingen van een huwelijk. Je leert elkaar pas kennen als je met elkaar spreekt. Wat zijn de interesses? Wat zijn de dingen die een ander niet fijn vind? Blijf met elkaar in gesprek en heb respect en geduld.

Elkaar vertrouwen is essentieel voor een huwelijk, onthoud dat je absoluut niets voor een ander kan verbergen want Allah openbaart het op het moment dat je het niet verwacht. Je vertrouwt elkaar, je hoeft elkaar niet te ondervragen alsof je op een politiebureau zit maar als je elkaar vertrouwt dan hoef je niet achterdochtig te zijn.

Je schoonfamilie hoeft niet perse je vijand te zijn, het kan zijn dat jouw familie niet met hun kan omgaan of andersom maar een eventuele vijandschap kan alleen verdwijnen als je bereid bent om liefde te tonen. Uiteraard zijn er grenzen maar indien het niet extreem is dan is het niet erg om en pokerface op te zetten als je met elkaar bent. Je hoeft geen beste vrienden te zijn maar probeer altijd het goede met elkaar te hebben.

Velen huwelijken gaan stuk omdat ze schulden hebben. De enige manier om dit te voorkomen is om eerlijk met elkaar te zijn en de kosten samen te delen. Zorg ervoor dat jullie een financiële plan hebben. Wie betaald wat en zorg ervoor dat het allemaal eerlijk verdeeld is. In principe is de man de verantwoordelijke voor het gezin maar als de vrouw bereid is om mee te helpen zal het een verlichting zijn en voor minder stress zorgen.

Wanneer je net met elkaar getrouwd bent dan is de liefde vaak puur. Het is een vlam en als je deze niet brandend houd dan kan deze doven. Velen huwelijken hebben die vlam niet meer en dat kan door velen oorzaken komen zoals men verzorgt zich niet meer als eerst, men doet geen leuke dingen zoals uitstapjes, men heeft weinig gemeenschap met elkaar of de liefde is er niet meer door te weinig respect. Zorg dus ervoor dat er wederzijdse liefde is en blijf elke dag samen aan werken.

Vrees voor Allah oftewel taqwa is dat wanneer je met elkaar bent weet dat Allah de derde is. Allah ziet alles, Allah hoort alles en Allah weet alles. Als jullie een huwelijk willen hebben vrees dan Allah. Respecteer elkaar, heb geduld met elkaar vertrouw elkaar, toon liefde aan elkaar en werk samen aan het wereldse leven en en aan het Hiernamaals.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Treed het Paradijs binnen, jullie en jullie echtgenotes, in blijdschap.” (Soerat az-Zoekhroef:70).

Doe wat mee deze tips en make the rest of your life the best of your life!

Add Comment