Waarom sommige dingen in je leven stoppen

Waarom sommige dingen in je leven stoppen

Soms stoppen bepaalde zaken zoals een vriendschap, een huwelijk, een baan, een afspraak of iets anders. Je gevoel verteld je misschien dat het nooit meer zal worden zoals het was maar wat jij op dat moment nog niet weet is dat elke einde een nieuw begin is.
Een begin met een nieuwe hoofdstuk, een hoofdstuk die de rest van je leven het beste van je leven in sha Allah zal maken.

Misschien heb je in het begin een afkeer van je situatie terwijl het een aanleiding is naar iets moois of misschien voel jij je op dit moment gelukkig terwijl je huidige situatie een aanleiding is voor een toekomstige ramp. Daarom start en stopt Allah bepaalde zaken in je leven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Je wilt toch graag gelukkig zijn? Je wilt toch graag innerlijke rust? Accepteer dan dat Allah op sommige momenten veranderingen brengt. Alles wat van in je leven wordt gestopt zal worden vervangen door iets beters, zal worden gecompenseerd door iets beters of zal worden beloond met iets beters. Het heeft geen zin om te stressen, het heeft geen zin om rampscenario’s te creëren, van elke zaak die Allah in je leven stopt zijn er ontelbare soorten behalve de terugkeer naar Allah, die beloond wordt met iets groots inruil voor je geduld.

Alles komt in sha Allah goed, je verdriet zal vervangen worden door vreugde, je angst zal worden vervangen door veiligheid en je onrust zal vervangen worden door innerlijke rust. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7920

 

Add Comment