Waarom niks toeval is

Waarom niks toeval is

Alles in je leven loopt zoals het moet lopen. Je hebt een eigen wil gekregen, dat betekent dat je eigen keuzes kunt maken. Deze keuzes zullen je tot een resultaat leiden. Je kunt ook onderdeel worden van een keuze van iemand anders. Maar Allah heeft alles voorgeschreven, zodoende ook de resultaten van je keuzes of de keuzes van anderen. Allah is op de hoogte van alles, Hij creëert situaties van situaties. Hij heeft alles onder controle. Het kan zijn dat je verdrietig of wanhopig bent omdat je niet het resultaat ziet maar Allah ziet het wel, daarom is vertrouwen in Hem zo belangrijk.

Niets komt te vroeg en niets komt te laat. Allah heeft voor alles een maatstaf bepaald. Alles komt op het juiste moment. Allah wil van jou dat jij op Hem vertrouwt want als jij dat doet dan zal Hij je doelen volbrengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Het is bijvoorbeeld geen toeval dat jij dit bericht leest. Je had het ook kunnen negeren of mislopen. Voor ieder mens zit er ergens een teken en deze kun je alleen herkennen als je hart opent voor het onmogelijke. Je moet accepteren dat als de omstandigheden veranderen deze alleen met Zijn Wil veranderen. Je moet accepteren dat wanneer iets van je wordt afgenomen Allah het doet compenseren of vervangen door iets beters. Alles om je heen is met elkaar verbonden en alles om je heen is onder de controle van de Schepper.

Vertrouw dus op Hij die jou tot de dag van vandaag voorziet van alles wat je nodig hebt. Hij geeft je niet alles wat je wilt maar Hij geeft je wel alles wat je nodig hebt. Datgene wat je wilt kan Hij schenken maar dan moet je wel geduldig zijn en vertrouwen hebben. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6238