Waarom krijg ik al die obstakels op mijn pad

Field-wheat-country-road-trees-blue-sky-with-white-clouds-spring

Waarom krijg ik al die obstakels op mijn pad

Wanneer je te maken krijgt met allerlei obstakels dan heeft dat een reden en deze reden is er om jou te dienen. Hoe meer obstakels je hebt des te meer beloningen je van Allah ontvangt voor je geduld en vertrouwen. Alle obstakels op je pad kunnen worden verwijderd of je zult geleid worden naar een ander pad. Maar ondertussen kun jij je beloningen ontvangen.

Het geduld wat jij momenteel hebt zal door Allah worden gecompenseerd, maar tegelijkertijd ook je vertrouwen en je dankbaarheid.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Enkel zij die geduldig zijn, zullen hun beloning ten volle ontvangen, zonder verantwoording.”

(Surah Az Zoemar vers 10)

Luister goed: Wanneer jij iets in het leven wilt bereiken bijv. een baan, een huwelijk, een vriendschap of het Paradijs dan bewandel je een pad. Op dit pad bevinden zich allerlei obstakels, blokkades en gevaren. Maar wees niet bang want zolang jij Allah aanroept, geduldig bent en vertrouwen hebt zul jij met Zijn Wil datgene bereiken wat je wilt.

Soms blokkeert Allah je pad omdat Hij je wil beschermen tegen de gevaren, soms leid Hij je om zodat je andere beloningen mee kunt nemen en soms brengt Hij obstakels op je pad zodat je er iets van kunt leren en voorbereid bent voor de toekomst. Wees dus niet verdrietig en weet dat alles in sha Allah met jou goed gaat komen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment