Waarom jou dit allemaal overkomt

Waarom jou dit allemaal overkomt

Het kan zijn dat jij je momenteel in een situatie bevind waar je het niet meer trekt. In het begin ging er één ding mis en nu gaan er opeens meer dingen mis. Is het een vloek? Is het een straf of is het pech? Als er dingen beginnen te veranderen dan moet jij ook beginnen te veranderen. Je moet je vertrouwen in Allah versterken, je moet geduldig zijn met het proces en je moet weten dat dit het moment is waar Allah jou beloningen gaat uitdelen. Deze beloningen kunnen van alles zijn en wellicht wordt je naar een bepaalde punt gebracht om datgene te krijgen wat je graag hebt gewild.

Het heeft geen zin voor Allah om jou te tarten, het heeft geen zin voor Allah om je leven zuur te maken en het heeft geen zin voor Allah om al je wensen te blokkeren. Soms brengt Allah jou op een punt om je te testen of je dankbaar blijft of ondankbaar wordt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij wezen hem de Weg: wordt hij dankbaar of wordt hij ondankbaar?”

(Soerat al-Insaan: 3)

Luister goed: Je pijn en verdriet zijn er niet voor eeuwig. De beproeving heeft een begin en het heeft een eind. Allah wees jou de Weg en de Weg zit vol obstakels, vol gevaren en vol valkuilen maar aan het einde van deze Weg zijn er de gunsten. Aan het einde van deze Weg zijn er de beloningen. Wat heb jij onderweg allemaal geleerd? Welke levenslessen heb jij meegenomen? Al deze dingen heb jij straks nodig om te groeien en om te bloeien. Er zijn een aantal levenslessen die Allah jou continue dagelijks leert en dat zijn: Geduld, Vertrouwen, Dankbaarheid, Focus en Actie.

Bijna in alles wat jij dagelijks doet, dien jij deze 5 zaken te gebruiken. Soms vergeet je ze en soms ben je er extra op alert maar als jij ze altijd blijft gebruiken dan zal je de obstakels, de gevaren en de valkuilen gaan vermijden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-6374