Waarom jij niet te oud bent om te trouwen

21743264_756461181207249_3300012094211520752_n

Waarom jij niet te oud bent om te trouwen

Het kan zijn dat je tegen de 30 tikt of overheen bent en het gevoel hebt dat een huwelijk wellicht nooit zal plaatsvinden. Je ziet om je heen allerlei mensen al op jouw leeftijd 3 kinderen hebben en bruiloften in je omgeving schieten als paddenstoelen uit de grond. Je stelt jezelf de volgende vraag: Waar gaat het mis?

Ik zal je wat vertellen, het gaat nergens mis en je maakt je zorgen om niets. Tegen de 30 of over de 30 is niet te laat en je bent NIET te oud. STOP dus met deze gedachten. Een eventuele huwelijk behoort zoals alle zaken tot de voorbeschikking (lot) en zal plaatsvinden op het juiste moment met een reden en deze reden is er om JOU te dienen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: Verwar trouwen niet met een huwelijk. Velen zijn momenteel getrouwd maar hebben geen huwelijk. Ze wonen samen en dat is alles. Een huwelijk is gebaseerd op liefde, geloof, vertrouwen, geduld en hard werken. Tegenwoordig zien velen trouwen als een voortzetting en een goedkeuring van een relatie en komen snel achter dat ze nog niks van het huwelijk weten.

Jouw leeftijd, jouw zonden, jouw verleden en jouw omstandigheden zijn GEEN obstakel om een huwelijk aan te gaan. Wat jij moet doen is naast een dua (mag in je eigen woorden), vertrouwen hebben, geduldig zijn, dankbaar zijn in woorden en in daden, focus houden en actie (sebab) ondernemen. Momenteel zijn er velen personen van het ander geslacht die graag een huwelijk met jou willen aangaan maar zolang jij allerlei onzinnige obstakels voor jezelf creëert blijf je in onzekerheid. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment