Waarom jij je plannen niet aan andere moet vertellen

22195969_763654000487967_7516926665082769980_n

Waarom jij je plannen niet aan andere moet vertellen

Het kan zijn dat je bezig bent met het realiseren van je dromen, of het nou een huwelijk is, een nieuwe baan of een ander hoofdstuk is. Je bent zo enthousiast dat je de neiging krijgt om het aan andere te gaan vertellen. Mijn advies is: niet doen! Er zijn velen wolven in schaapkleding die graag jouw plannen zien mislukken.

Als jij het alvast aan iedereen gaat vertellen en je hebt nog niet je doel bereikt dan zullen er velen bewust of onbewust jaloerse gedrag gaan vertonen. Het is alsof je om het kwade smeekt en gehaast bent om het naar de buitenwereld te brengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“. (Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: De veiligste weg is onder de radar te blijven. Werk hard en laat ze straks de resultaten zien. Ze zullen dan verbaasd reageren en jou gaan vertellen dat ze verrast zijn. Wanneer jij wel alles van te voren gaat vertellen dan ga je ook velen redenen horen waarom je het NIET zou moeten doen of waarom iets NIET mogelijk is. Geef ze dus niet de kans om jouw dromen te verpesten.

Een goede Engelse gezegde is: A private life is a happy life”, zelfs als jij je resultaten hebt geboekt hoef je niet alles aan de grote klok te hangen. Waak over je succes alsof het je goudmijn is. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment