Waarom je vertrouwen moet hebben

Waarom je vertrouwen moet hebben

Net toen de rups dacht dat het einde van de wereld is genaderd werd het een vlinder. Een rups maakt een moeilijke tijd mee. Het is een makkelijke prooi voor andere, het kan zich moeilijk bewegen en elke dag kan het einde zijn. Maar de rups maakt een PROCES mee om zich te vormen tot een prachtige vlinder. Als jij op dit moment allerlei moeilijkheden meemaakt dan moet je weten dat er ergens in sha Allah in de toekomst iets positiefs voor je gaat gebeuren. Je huidige toestand is er niet voor altijd. Allah heeft alles onder controle.

Als je afkeer van je situatie hebt dan moet je het volgende onthouden, niet alles wat in je leven verkeerd gaat is fout. Soms zijn het verborgen gunsten in de vorm van beproevingen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Heb vertrouwen in jezelf en heb vertrouwen in je Schepper. Alles wat je momenteel meemaakt heeft een reden, het kan zijn dat het komt door je eigen keuze en het kan zijn dat het komt doordat je onderdeel bent geworden van iemands anders keuze. Wees niet verdrietig en wees niet bang, Allah heeft alles onder controle en Hij zal alles weer voor jou herstellen. Hij zal je voorzien op verschillende momenten wanneer jij het niet verwacht. Het is in sha Allah een kwestie van tijd totdat alles weer normaal gaat worden.

Het is niet makkelijk maar ergens op de wereld heeft iemand het erger dan jou. Wees dus dankbaar dat het niet erger is. Jij hebt in sha Allah nog velen mooie momenten te gaan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6180