Waarom je risico’s moet nemen

Waarom je risico’s moet nemen

Als je niet achter datgene gaat wat je wilt dan is de kans klein dat je het gaat krijgen, als je geen vragen stelt dan is het antwoord altijd nee, als je geen stap vooruit neemt dan blijf je altijd in dezelfde situatie. Als jij je leven positief wilt veranderen dan wordt het tijd om risico’s te nemen. Zet al je angsten, twijfels en onzekerheden aan de kant ook al vind je dat moeilijk en ik zal je zeggen waarom je dit moet doen. Omdat Allah met je is, Hij heeft een vangnet voor je klaarstaan. Als de risico die je neemt anders uitpakt dan je had gehoopt dan is het geen ramp, Allah zal je op dat moment testen op je geduld en vertrouwen, vervolgens zal Hij je begeleiden naar iets beters.

Je toestand gaat pas veranderen als jij jezelf gaat veranderen. Dat betekent dat je angsten omzet in vertrouwen in jezelf en in Allah. Het betekent ook dat je actie moet ondernemen, al is het een kleine stap.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Je wilt toch dat je leven positief gaat veranderen? Je wilt toch dat je innerlijke rust krijgt en gelukkig gaat worden? Neem dan risico’s, ga ervoor, doe iets goeds en hoop op het beste. Je wilt niet straks 80 jaar zijn en dan terugkrijgen op je jongere jaren en dan spijt hebben dat je toen geen risico’s hebt genomen. Actie ondernemen is een risico, geen actie ondernemen is ook een risico. Durf om hulp te zoeken, stel die ene vraag wat je graag wilt stellen ook al vind je dat de kansen klein zijn om het antwoord te krijgen die je graag wilt.

Allah wil dat jij een goed leven krijgt, natuurlijk kan Hij daar voor zorgen zonder dat je wat ervoor hoeft te den maar Hij wil dat jij moeite doet zodat je sterker wordt en straks het goede kunt blijven doen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-3386