Waarom je risico’s moet nemen

Waarom je risico’s moet nemen

Het kan zijn dat je iets graag wilt maar wanneer je actie wilt ondernemen wordt je geconfronteerd met dat stemmetje dat je allerlei redenen noemt waarom het mis zou kunnen gaan. Je stelt het uit, je verzint allerlei excuses of je laat het gaan. Het kan zijn dat andere je hebben omgepraat, het kan zijn dat je angst krijgt dat je er spijt van gaat krijgen of dat het gaat mislukken. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Wanneer Allah met je is dan kan niets tegen je zijn.

Een kans is een zegening van Allah, en Allah heeft op de wereld voor jou velen zegeningen verborgen gehouden. Het is aan jou om deze te ontdekken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Welke zegeningen jullie ook ervaren, zij komen van Allah.

(aya van Soerat an-Nahl: 53)

Luister goed: Het leven is te kort om te gaan twijfelen. Als jij iets graag wilt dan moet je vertrouwen in Allah hebben en ervoor gaan. Alles in het leven is een risico. Ervoor gaan is een risico, laten gaan is ook een risico. Je moet het volgende onthouden: Wanneer er dingen in je leven mislukken wil dat nog niet zeggen dat het slecht voor je is? Het kan zijn dat Allah van die mislukking een verborgen zegening heeft gemaakt. Op dat moment wordt jij beproefd met geduld en vertrouwen.

Geduld en vertrouwen zijn gekoppeld aan beloningen. Dus maak je geen zorgen als het niet gaat zoals je wilt. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4776