Waarom je niet verdrietig moet zijn

Waarom je niet verdrietig moet zijn

Het kan zijn dat je momenteel geen gemakkelijke leven hebt. Je kijkt om je heen en je ziet allerlei mensen genieten, ze lijken geen zorgen te hebben, ze genieten en lijken alle geluk van de wereld te hebben. En jij lijkt alleen maar pech te hebben. Veel dingen in je leven lijkt te mislukken en je hebt het gevoel dat je helemaal alleen voor staat. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Wees niet verdrietig, je staat er niet alleen voor, Allah is met je. Wat jij op de momenten dat alles voor je lijkt te mislukken niet weet is dat Allah achter de schermen de zaken voor je overwinning klaar heeft gezet.
Tijdens je beproevingen heb jij namelijk allerlei beloningen verdiend en deze zullen op een Dag aan je worden uitgereikt.

Soms haat jij je toestand maar wat je niet weet is dat Allah intussen allerlei zegeningen en beloningen voor je heeft klaar gemaakt, als dank voor je geduld en voor je vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.”

(Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Terwijl je dit leest ziet Allah jou, voel Zijn Liefde, voel Zijn Barmhartigheid. Zijn Genade overtreft Zijn Woede, Hij is jou meer Geliefd dan een moeder met haar pasgeboren kind. Je beproeving kan een reiniging zijn van je zonden, een verheffing van je status of een koppeling aan een grote beloning. Alles komt in sha Allah goed ook al zie jij het momenteel niet voor je, Allah ziet het wel. Je leed zal worden gecompenseerd, je verdriet zal worden vervangen en je pijn zal worden gedoofd. Allah is voor jou voldoende.

Denk aan zij die het erger dan jou hebben, denk aan zij die niet in staat zijn om te doen wat jij nog kan doen. Allah zal jou helpen zolang je op Hem vertrouwt en geduldig bent met de zaak. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7244