Waarom je niet alles moet geloven

Waarom je niet alles moet geloven

Geloof niet alles wat je leest of hoort, wat je gedachten opneemt zal je gaan geloven. Accepteer nooit gedachtes die jou angstig of onzeker maken. Wanneer jij deze gedachtes opneemt wordt dit omgezet tot een gevoel en wanneer jij dit gevoel hebt zal je er naar gedragen. Je hersenen kunnen namelijk geen onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet echt is. Ze accepteren de gedachtes die jij gelooft. Iemand kan jou iets wijs maken en als jij dat gelooft dan zullen je hersenen een signaal aan je lichaam geven om dit te accepteren.

Bijna iedereen heeft weleens last van een influistering, de ene noemt het een stemmetje en de ander noemt het de Shaytaan (duivel). Weet dat de list sterk lijkt maar in principe heel zwak is. Het heeft geen macht over je zolang jij het niet toelaat.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar de listen van de Shaytaan zijn zwak.”

(Soerat an-Nisaa’: 76)

Luister goed: Ooit kwam een man bij de dokter omdat hij zich ziek voelde. De dokter deed een onderzoek bij hem en belde hem een week later op met de volgende mededeling: Meneer, het spijt me om te zeggen maar u heeft aids. De man schrok hiervan, voelde zich nog zieker en kreeg allerlei symptomen die te maken hadden met aids. Weer een week later kreeg de man een telefoontje van de dokter. De dokter zei: Meneer, het spijt me om te zeggen maar ik heb de verkeerde dossier gepakt, u heeft een onschuldige virus te pakken. Oke hoe komt het dat deze man nog zieker werd en de symptomen van aids kreeg? Het antwoord is simpel, de gedachten sturen het lichaam aan. Er zijn velen ernstige ziektes die ook de symptomen hebben van onschuldige ziektes. Door te geloven wat een ander zegt kan het werkelijkheid worden.

Stop dus met allerlei negatieve gedachtes dat er shir(voodoo) bij je is gedaan, dat je vervloekt bent, dat je pech hebt, dat je momenteel gestraft wordt, dat je situatie nooit meer beter wordt etc. Geloof het positieve. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6215