Waarom je hulp moet zoeken

Waarom je hulp moet zoeken

Wanneer je telefoon stuk is laat je het bij een telefoonreparateur repareren, wanneer je auto stuk is laat je het door een monteur repareren maar wanneer je persoonlijke problemen hebt blijf je ermee zitten. Als jij momenteel te maken hebt met problemen die jou de hele nacht wakker houden dan is de tijd gekomen om je angst, trots of koppigheid aan de kant te zetten en hulp te gaan zoeken. Misschien doe je dit normaal niet uit schaamte of omdat je het liever zelf wilt oplossen maar weet dat de tijd gekomen is om nu echt hulp te gaan zoeken.

Alle hulp die op je pad komt in welke vorm dan ook zal met de Wil van Allah komen. Hij heeft Zelf die hulp naar je gezonden om je te belonen en om je uit je moeilijke toestand te halen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Daar, de hulp is van Allah, de Ware. Hij is beter (als gever van) een beloning en beter (als gever van) een bestemming.”

(Surah Al-Kahf vers:44)

Luister goed: De wereld zit vol met goede mensen die met de Wil van Allah in staat zijn om je hele leven weer positief op orde te brengen. Allah heeft ze de opdracht gegeven om jou te helpen, zoek die hulp en accepteer die hulp. Stop met denken dat het geen zin heeft, stop met denken dat ze valse beloftes gaan maken. De reden waarom er nu geen hulp is komt omdat je het niet voldoende kenbaar hebt gemaakt. Stuur die mail, pleeg dat telefoontje, schrijf die oproep. Doe iets, schaam je niet. Jij verdiend het om weer gelukkig te zijn, jij verdiend het om weer te kunnen glimlachen.

Denk niet dat het toeval is dat je dit bericht leest, ja ik heb het tegen jou. Denk niet dat dit bericht jou toevallig raakt. Je bevind je te midden in een moeras en zakt steeds dieper erin. Nu krijg je van Allah de kans om die stok te pakken en eruit te komen. Zoek die hulp en schaam je niet. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9683

Add Comment