Waarom je geen negatieve woorden moet accepteren

Waarom je geen negatieve woorden moet accepteren

Weinig mensen weten hoe krachtig woorden zijn, zowel positieve als negatieve woorden kunnen een groot impact op je leven hebben. Het kan zijn dat je normaal zelfverzekerd bent en iemand zegt bijv. dat je lelijk bent. Het raakt je zo erg dat je voor een lange periode onzeker bent geworden. Soms ligt het aan wie het zegt. Als een arts tegen je zegt dat je ernstig ziek bent dan zal je waarschijnlijk daarna meer ziekte symptomen krijgen, maar als die arts tegen je zou zeggen dat het allemaal mee valt en je gelooft dat, dan is de kans groot dat je niet meer ziekte symptomen krijgt. Alles wat je accepteert heeft invloed op je gedrag en op je lichaam.

Allah bezit een Kennis die wij niet altijd begrijpen behalve datgene wat Hij voor ons wil. Maar de kennis die aan ons is gegeven toont wetenschappelijk aan dat woorden dergelijk invloed hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En zij kunnen niets van Zijn Kennis omvatten, behalve dat wat Hij wil.”

(Soerat al-Baqarah: 255)

Luister goed: Accepteer geen negatieve woorden, als iemand wat slechts tegen je zegt is dit slechts een mening of slechts een ervaring. Artsen dienen mensen die ernstig ziek zijn hoop te geven, ze dienen nooit te zeggen dat ze een bepaalde periode nog te leven te hebben want alleen Allah bepaald dat. Zodra een ernstig ziek persoon de woorden van een arts accepteert zal het lichaam akkoord gaan met het versnellen van het maken van slechte cellen. Dit geld ook als iemand tegen je zegt dat ze sihr (voodoo) bij je is gedaan. Als iemand met aanzien dat tegen je zegt en je accepteert dit dan zal het ook invloed op je hebben. Accepteert dus alleen goede woorden, negeer slechte woorden en vrees alleen Allah.

Geloof in het goede, geloof in het positieve. Natuurlijk zijn er periodes dat er dingen niet gaan zoals je wilt maar weet dat niets gebeurd behalve wat Allah voor jou heeft bestemd. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6347