Waarom je even rustig aan moet doen

Waarom je even rustig aan moet doen

Het kan zijn dat je de afgelopen tijd je in een rollercoaster bevind. Je bent met van alles bezig, er wordt van alle kanten aan je getrokken en je hebt weinig tijd voor jezelf. Je moet overal achterna gaan en het lijkt alsof er weinig vooruitgang komt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Neem een stap terug en doe even rustig aan. Soms moet je bepaalde zaken parkeren en op Allah vertrouwen dat Hij deze zaken op orde gaat zetten. Probeer jezelf niet onder druk te zetten, je mag niet tegen de tijd vechten want zodra je dat probeert zal je verliezen.

Allah beloond degenen die zich geduldig opstellen, want geduld is iets wat samen met vertrouwen gaat. Je bent geduldig tijdens het proces en tegelijkertijd heb je vertrouwen in je Schepper.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“(En) slechts de geduldigen zullen volledig worden beloond zonder enige beperking.”

(Soerat az-Zoemar: 10)

Luister goed: Kijk niet naar je leeftijd, kijk niet naar je verleden en kijk niet naar negatieve ervaringen. Als jij bepaalde doelen in het leven hebt dan kan je deze alleen met de Wil van Allah bereiken. Je moet je band met Allah versterken, zodra je dit hebt gedaan dan kan je ervan uit gaan dat vroeg of laat je doelen met Zijn Wil voltooid gaan worden. Kijk niet naar andere mensen, als jij het gevoel hebt dat je achter loopt dan komt het omdat de shaytan jou dit wijs wilt maken. Alles is voor jou bestemd, alles gaat volgens Allah’s Plan.

Nu moet jij even rustig aan doen, denk meer aan jezelf, kies vaker voor jezelf. Soms moet je pijnlijke offers maken maar als deze offers jou in de nabije toekomst profijt kunnen geven dan moet je daarvoor kiezen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7235-1