Waarom het je gaat lukken

Waarom het je gaat lukken

Het is beter om voorbereid te zijn en geen kans te krijgen dan een kans te krijgen en niet voorbereid te zijn. Als jij momenteel een bepaalde droom of doel hebt dan moet je die koesteren. Koester die en laat het niet los. Om ervoor te zorgen dat je deze droom of doel in sha Allah werkelijkheid kan laten worden moet je een aantal dingen doen. Als eerste moet je je voorbereiden want zodra die kans zich voordoet dan kan je die grijpen. Voorbereiden doe je door vertrouwen te hebben, geduldig te zijn, dankbaar te zijn, focus te houden en actie te ondernemen. Als tweede moet je overtuigd zijn dat je het van Allah krijgt. Allah houd namelijk van degenen die het volste vertrouwen in Hem hebben.

Je moet op Allah vertrouwen dat Hij jou gaat helpen. Je moet op Allah vertrouwen dat Hij jou de overwinning gaat brengen en je moet op Allah vertrouwen dat Hij datgene aan je schenkt wat voor jou bestemd is.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: In het leven zijn er velen teleurstellingen maar velen van deze teleurstellingen zijn slechts signalen van Allah dat Hij iets beters voor je heeft of dat Hij je heeft beschermt tegen iets slechts. Wanneer je niet datgene krijgt wat je wilt dan krijg je wel altijd datgene wat je nodig hebt. Het staat vast dat Allah jou nooit met lege handen achter gaat laten. Wees niet verdrietig dat je datgene nog niet hebt wat je graag wilt. Sommige zegeningen komen later omdat ze in overeenstemming moeten komen met je lot en sommige zegeningen komen wanneer jij een taak van Allah hebt voltooid.

De tijd is gekomen dat je stopt met piekeren, de tijd is gekomen dat je stopt met wanhopen. Alles in je leven komt op het juiste moment. Zorg dat je voorbereid bent want alleen dan kan je de kansen grijpen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6379